Про це повідомив спостерігач Громадянської мережі ОПОРА. Члени комісії виправдовували дії великою кількістю протоколів, які необхідно оформити.

Спостерігач від НРУ Ніна Бурлаченко звернулася із заявою про порушення законодавства до прокуратури та міліції. На ТВК прибули правоохоронні органи, спостерігачі надали свідчення, однак підписані незаповнені протоколи залишились в комісії.

ОПОРА нагадує, що підписання виборчого протоколу до остаточного підрахунку голосів карається кримінальною відповідальністю згідно статті п. 7 ст. 158 Кримінального кодексу України: «Підписання виборчого протоколу до остаточного підрахунку голосів чи встановлення результатів або незаконне внесення до протоколу змін після його заповнення, караються штрафом від семисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п\'яти років, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.»

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Вінницькій області


Переглядів: 3415
Поширень: 0