У понеділок хід будівельно-монтажних робіт перевірив голова облдержадміністрації Микола Джига та доручив підряднику пришвидшити темпи.

По Турбову проклали 2 км нового водопроводуБудівництво водогону стартувало в середині жовтня. На зустрічі з мешканцями вулиць, постраждалих від забруднення хромом, голова облдержадміністрації наголосив: «До 20 грудня будуть завершені роботи по прокладанню мереж водопостачання. 6,8 км не так просто прокласти, існує певна технологія, це достатньо великий обсяг робіт, але зрештою у людей буде вода». Фінансування першої черги будівництва у сумі 2 млн. грн.. ведеться зі Стабілізаційного фонду держбюджету.

Директор фірми-підрядника «Пік» Юрій Кравець зазначив, що заводи залізобетонних конструкцій не встигають виконувати замовлення на спеціальні кільця, але роботи ведуться згідно з графіком. Прокопано 4,5 км під майбутні мережі водопостачання, 2 км труб уже зварено. Укладено 40 колодязів по одному кільцю – це половина від потреби. Також проведено врізку в основну магістраль водопроводу. На 10 листопада заплановано проведення випробування водогону по двох вулицях селища.

На об’єкті працюють 20 чоловік, задіяно 11 одиниць техніки.

Для довідки:
Надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня у Турбові оголосили у січні 2009 року у зв’язку з виявленням високого вмісту хрому у воді.
На території Турбівської селищної ради, що зазнала забруднення, нараховується близько 1000 дворів, в яких проживає понад 4 000 осіб. Загальні витрати на подолання наслідків надзвичайної ситуації перевищили 9 млн. грн. Загальна сума збитків склала 90 млн. грн..
Для населення, яке проживає в зоні забруднення 20–ти вулиць та 2- х об’єктів було організовано підвіз питної води.


Переглядів: 3706
Поширень: 0