12 листопада 2010 року в Могилів – Подільському районі відбулась 1 сесія 6 скликання районної ради.

На установчу сесію новообраної ради прийшли всі 56 депутатів. Голова районної виборчої комісії В. Клефас зачитав постанову про затвердження нового складу райради, а також список обраних депутатів пофамільно.

Для того, щоб рада могла приймати будь-які рішення було створено тимчасову президію у складі М.В.Гоцуляка від Партії регіонів, В.В.Сіранта від Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина",А.С.Панасюка від Народної партії, Ф.Л.Бугу від КПУ та С.М.Побережник від СПУ, обрано секретарів та тимчасову лічильну комісію.

Продовжено сесію внесенням пропозицій на посаду голови районної ради. Так партією регіонів запропоновано кандидатуру Антонюка О.П., заступника голови районної ради 5 скликання, а Всеукраїнським об’єднанням "Батьківщина" – Сіранта В.В. голову районної ради 5 скликання. Кандидати на посаду поділились своїми програмами та планами на найближчу перспективу.

Після чого проведено таємне голосування, за результатами якого перемогу отримав висуванець партії регіонів – Антонюк Олег Петрович 1974 року народження. За нього віддали свої голоси 31 з 56 депутатів.

Голова райдержадміністрації Микола Гоцуляк привітав Олега Антонюка з обранням та в свою чергу подякував Володимиру Сіранту за плідну співпрацю.

12 листопада 2010 року відбулась І сесія Іллінецької районної ради 6 скликання, скликана районною виборчою комісією. На сесії було розглянуто питання: «Про підсумки виборів депутатів районної ради в багатомандатному виборчому окрузі та одномандатних виборчих округах, їх реєстрацію та визнання повноважень», «Вибори голови районної ради та заступника голови районної ради», та інші.

Головою районної ради обрано Олега Вікторовича Дмитрика, члена Партії регіонів, який був головою районної ради попереднього скликання. За О.Дмитрика віддали свої голоси 35 із 46 присутніх депутатів. За результатами виборів до місцевих рад, Партія регіонів отримала більшість у районній раді. Інші політичні сили від висування своїх кандидатів утрималися.

Міські та районні ради проводять сесії нового скликання Заступником голови районної ради 45 голосами обрано Олександра Дмитровича Шпортка, члена Народної партії, який обіймав цю посаду і до цього часу.

Голова райдержадміністрації Володимир Ящук та голова районної ради Олег Дмитрик подякували жителям району за підтримку на виборах до місцевих рад, відмітивши, що «немає більш високої оцінки, як довіра виборців району» і запевнили, що спільними зусиллями зроблять усе можливе для покращення життя іллінчан. Олег Дмитрик у своєму виступі ознайомив депутатський корпус із пріоритетами своєї роботи на посаді голови районної ради, серед яких - тісна співпраця між органами виконавчої влади в районі; соціальний захист населення; підтримка економічного сектору; благоустрій населених пунктів, проблеми довкілля.

На цій сесії також затверджено регламент районної ради 6 скликання, утворено президію та 8 постійних комісій районної ради і затверджено положення про них.

На сесії районної ради були присутні депутати обласної ради від Іллінецького району Бондар Анатолій Омелянович та Одарченко Петро Якимович, які також подякували виборцям за підтримку на виборах до місцевих рад і пообіцяли всіляку підтримку жителям Іллінеччини.

11 листопада 2010 р. відбулась 1 сесія Жмеринської міської ради 6 скликання.

Про результати виборів депутатів міської ради, міського голови доповів присутнім заступник міської виборчої комісії Слободянюк М.І. 31 жовтня 2010 р. у голосуванні взяло участь 14741 чол. У виборчому процесі прийняли участь 22 міські організації політичних партій, 205 претендентів на депутатство по багатомандатному округу та 159 кандидатів по одномандатним округам.

Визнано повноваження міського голови Жеребнюка В.М. та депутатського корпусу, їм вручено посвідчення, значки та квіти.

У новій каденції до складу ради увійшли 18 чоловік за партійними списками та 18 депутатів по мажоритарним округам. Серед депутатського корпусу, які обрані за змішаною системою: 8 мандатів отримали представники партії Регіонів, 7 – політичної партії ВО «Батьківщина», 4 мандати матимуть депутати від міської організації Партії промисловців і підприємців, по 3 місця в міськраді у місцевих комуністів, «Фронту змін», нашоукраїнців, по 2 у СПУ, «Нової політики», «Народної партії».

На сесії міської ради було вручено булаву як символ влади міському голові. Зі щирими словами побажань до Жеребнюка В.М. звернулись: Почесний громадянин м. Жмеринка Залокоцький І.К. та активісти «Асоціації юних жмеринчан».

Таємним голосуванням секретарем ради обрано Чаленко Надію Василівну, розглянуті інші організаційні питання.

Утворено та затверджено персональний склад виконавчого комітету міської ради у кількості 13 чол.


Переглядів: 5902
Поширень: 0