Шаргородська районна державна адміністрація повідомляє, що 16 листопада 2010 року в актовій залі райдержадміністрації відбулась І-а сесія районної ради 6 скликання.

Відкрив І-е засідання сесії районної ради 6-го скликання голова районної виборчої комісії Шкварук П.Л., який поінформував присутніх на засіданні сесії «Про підсумки виборів депутатів Шаргородської районної ради 6 скликання і визнання їх повноважень.»

Заслухавши дану інформацію відповідно до частини 2 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,частини 2,4 статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», районна рада вирішала взяти інформацію до відома та визнала повноваження 63 депутатів Шаргородської районної ради. Також всім депутатам районної ради 6 скликання в урочистій обстановці було вручено депутатські мандати.

Слідуючим найважливішим питанням яке розглянула І-а сесія районної ради 6 скликання – обрання голови районної ради та його заступника.

В результаті таємного голосування 63-х депутатів районної ради 6-го скликання, головою районної ради обрано – Павельського Володимира Олександровича.

Заступником голови районної ради обрано – Попова Миколу Карловича.

На першому засіданні сесії Бершадської райради 6 скликання обрано голову райради, яким став М.Бурлака – голова райради попереднього 5 скликання.

Сьогодні відбулася перша організаційна сесія районної ради 6 скликання, яку, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», скликала районна виборча комісія.

Відкрила сесію голова районної виборчої комісії Світлана Андрусевич. Вона повідомила, що загальний склад Ямпільської районної ради 6 скликання відповідно до рішення Вінницької обласної ради від 3 вересня 2010 року становить 38 депутатів. На першу сесію прибули всі новообрані депутати. Світлана Іванівна проінформувала народних обранців про результати виборів до районної ради. Зокрема 19 депутатів обрано у багатомандатному виборчому окрузі за виборчими та 19 депутатів в одномандатних мажоритарних виборчих округах.

На підставі протоколів міської, сільських виборчих комісій про підсумки голосування районна виборча комісія встановила такі результати виборів депутатів райради в багатомандатному виборчому окрузі: районна організація Партії регіонів отримала 7 депутатських мандатів, ВО «Батьківщина» - 4, Української партії «Єдність» - 3, Політичної партії «Фронт Змін» - 2, Комуністичної партії – 2, Народної Партії – 1.

Після затвердження депутатами рішення «Про підсумки виборів депутатів Ямпільської районної ради 6 скликання та визнання їх повноважень» роботу сесії продовжила тимчасова президія із 5 чоловік від партій, які набрали найбільше голосів. Вів сесію Михайло Гнидюк.

На голову районної ради було висунуто три кандидатури – Анатолія Передерка від Партії регіонів, Вілена Жереба – від групи депутатів різних партій та Григорія Мельника – від парії «Єдність». Кожен з кандидатів на посаду голови райради виступив з короткими промовами-програмами.

У результаті таємного голосування, як повідомив голова лічильної комісії Микола Шарко, головою Ямпільської районної ради обрано Вілена Жереба, який набрав 26 голосів. За Анатолія Передерка проголосували 8 депутатів, Григорія Мельника – 4.

Після оприлюднення результатів голосування перше засідання сесії завершилось. Її продовження відбудеться через 10 днів. Саме тоді депутати обиратимуть заступника голови районної ради, голів профільних комісій та ін.

До районної ради ввійшли 30 депутатів з вищою освітою, 3 - базовою вищою освітою та 5 – з середньоспеціальною.

Віковий склад депутатського корпусу такий: до 30 років – 2 чоловіки, за 30 і більше років – 5, за 40 – 10, за 50 – 15, за 60 – 6 чоловік.

До ради ввійшли 9 жінок, 19 депутатів обрані вперше.


Переглядів: 4768
Поширень: 0