Працівниками міліції встановлено, що в липні 2009 року згідно річного плану закупівель даною селищною радою було заплановано проведення відкритих торгів щодо закупівлі сміттєсортирувального комплексу з розподільчого збору твердих побутових відходів для потреб селищної громади.

Відповідно до протоколу оцінки тендерних пропозицій селищною радою було визнано переможця торгів, цінова пропозиція якого становила 1,5 мільйонів гривень. В вересні 2009 року між селищною радою та ТОВ-переможцем було укладено договір купівлі-продажу, згідно якого селищна рада перерахувала товариству бюджетні кошти в сумі 1,5 млн. гривень. За даними бухгалтерського обліку вищевказаний сміттєсортирувальний комплекс був оприбуткований селищною радою та переданий на баланс комунального підприємства.

В ході перевірки було встановлено, що фактично сміттєсортирувальний комплекс з розподільчого збору твердих побутових відходів до селищної ради не надходив. Отже, посадові особи селищної ради в шляхом підробки документів безпідставно перерахували товариству бюджетні кошти, тим самим завдали збитків державі в сумі 1,5 мільйонів гривень.

Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення».


Переглядів: 3094
Поширень: 0