Микола Джига наголосив: «Я докладу максимум зусиль, аби зрушити це питання з мертвої точки. Я готовий особисто супроводжувати пакет необхідних документів та ставити це питання перед першими особами держави, аби Хмільник оголосили курортом державного значення в найкоротші строки». Він додав, що сподівається на підтримку, як в уряді, так і у Верховній Раді.

Микола Джига вважає, що завдяки законодавчо підтвердженому статусу подільська здравниця отримає новий імпульс розвитку, розбудову інфраструктури та нові інвестиції.

Для довідки:
Сучасна «санаторна столиця» Вінниччини має територію – 2049,3 га , з кількістю населення – 27,9 тис. осіб. Відстань від райцентру до м. Вінниці автошляхами – 67 км. м. Хмільник (місто районного підпорядкування з 1957 р., місто обласного значення з 26.11.1979 р.).
Хмільник - як місто курорт представляє 8 оздоровниць.
Лікуванням та оздоровленням людей на курорті займаються висококваліфіковані лікарі різних спеціальностей: терапевти, урологи, невропатологи, фізіотерапевти, стоматологи, спеціалісти з мануальної терапії, лікарі дієтологи, з них 1 доктор медичних наук, 2 кандидат медичних наук, 7 заслужених лікарів України.
Щорічно тут оздоровлюється близько 45 тис. громадян. Запаси бальнеологічних ресурсів дозволяють щорічно приймати до 80 тис. громадян.


Переглядів: 3187
Поширень: 0