Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан та керівники профільних управлінь 11 січня ц.р. провели співбесіди з головами Барського, Оратівського, Калинівського, Хмільницького і Вінницького районів, де заслухали звіт голів щодо готовності районів до весняно-польових робіт.

Зокрема, на зустрічі обговорювалося питання достатньої кількості зерна, добрив, палива для проведення весняно-польових робіт, а також про роботу щодо інвентаризації сільськогосподарських земель, погашення заборгованості із заробітної плати та до Пенсійного фонду України тощо.

Іван Мовчан акцентував увагу присутніх на одному із важливих питань - забезпечення людей хлібом у достатній кількості та за доступними цінами. Керівники районів мають чітко знати про стан справ на кожному підприємстві, розібратись з кожним селом, конкретно показати реальний стан району і налагодити співпрацю з підприємствами для покращення загального стану в районі.

Одним з пріоритетних питань на 2011 рік залишається розвиток тваринництва, а зокрема великої рогатої худоби. Область в день дає 1700 тон молока, 20% - великі господарства, 80% - приватні виробники де якість молока бажає бути кращою. Працює механізм повернення коштів взятих у кредити підприємствами під будівництво ферм.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги проводиться робота щодо використання на території області кар’єрів. За оренду цих об’єктів має надходити плата, а якщо таких виплат держава не отримує кар’єри закриватимуть. Велику увагу голова облдержадміністрації планує приділити покращенню, а в деяких районах, будівництву спортивних майданчиків, ремонту шкільних спортзалів.

Начальник головного управління Держкомзему у Вінницькій області Олексій Коник наголосив на тому, що в районах значно покращилась ситуація з укладанням державних актів щодо використання земельних паїв, а також з виплатами 3% населенню за використання землі. Залишилися борги з виплат оренди водного фонду.

Представник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області зазначив, що в районах практично погашена заборгованість.

Що стосується середньомісячної заробітної плати на сільськогосподарських підприємствах, то на разі заборгованості в даних районах не існує. Проблемою залишається використання необлікованих земельних угідь.


Переглядів: 2834
Поширень: 0