12 січня о 16-й годині на автошляху Бершадь-Умань на в’їзді у с. Тернівка за 60 кілометрів від районного центру сталася надзвичайна подія. Водій бензовоза МАЗ-5334 (машина перевозила 20 тонн дизельного пального та бензину) на повороті біля місцевої дільничної лікарні не втримав вантажівку на слизькій дорозі і зіткнувся з деревом на узбіччі автошляху. Удар прийшовся на причіпну цистерну, в якій знаходилося десять тонн бензину А-92. Ємність «зависла» на дереві, а бензовоз разом із передньою віссю причепа проїхав ще понад 10 метрів. Від потужного удару в цистерні з бензином утворилося кілька отворів, через які назовні одразу почало витікати пальне. 34-річний водій Петро Т. не розгубився: власним одягом затулив з лівого боку найбільшу пробоїну, щоб зменшити протікання, та одразу повідомив про надзвичайну подію правоохоронцям. Останні й переадресували виклик на номер служби порятунку МНС України «101».

Бійці пожежно-рятувальної частини м. Бершадь на чолі із начальником райвідділу УМНС Олександром Гончаруком одразу вжили всі необхідні у таких ситуаціях заходи. Згідно з інструкцією взаємодії було оповіщено необхідні для ліквідації наслідків ДТП служби. Працівники державної автоінспекції перекрили рух автомобільного транспорту. Оскільки аварія сталася практично під високовольтною лінією, зазначену ділянку магістральної електромережі було терміново знеструмлено. Рятувальники провели бойове розгортання на випадок займання пального.

Найгіршому вдалося запобігти. Обійшлося без жертв та постраждалих. Мінімізовано шкоду довкіллю. Попередньо збитки становлять понад 60 тисяч гривень.


Переглядів: 2710
Поширень: 0