Одна школа в Погребищі вже розпочала роботу в понеділок, 12 лютого. Цей навчальний заклад закривали на карантин з 1 лютого. Як зазначив начальник обласного управління освіти Ігор Івасюк, ситуація з епідемією грипу в школах – контрольована. В державі не працює через епідемію 915 шкіл – не більше, ніж шкіл в середньому в одній області.

- Характер епідемії не дуже широкий, не так як минулого та позаминулого року, - каже Ігор Дмитрович. – Ми намагалися дуже оперативно відреагувати на рекомендації працівників охорони здоров’я. І завдяки карантину в школах ми сподіваємось перервати ланцюжок захворюваності на грип серед учнів.

Як зазначають медики, під час епідемії на ГРЗ та грип єдиний дієвий захід для переривання ланцюжка захворюваності – карантин. Щеплення проти грипу в такому разі не роблять, оскільки вакцинація може викликати зріст захворюваності і не буде ефективною.

За шостий тиждень епідемії, повідомляють у міській СЕС, тільки у Вінниці захворіло на ГРЗ та грип більше 120 тисяч городян. В місті циркулюють два віруси грипу – А та В.


Переглядів: 3092
Поширень: 0