20 січня відбулася знаменна для мешканців села подія. За участю голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги запалено блакитний вогник.

За словами сільського голови Сергія Гончарука процес газифікації села розпочатий ще у 2006 році за ініціативи мешканців, але через фінансові проблеми, як жителів, так і несвоєчасних бюджетних надходжень дана подія затягнулася аж до цього часу. Газопровід загальною протяжністю 12 км проведено із с. Мурафа. Із державного бюджету виділено коштів на суму 3 млн. 700 тис. грн.. Надходили вони в три етапи: зпочатку - 600 тис, з другим траншем – 2 млн. 10 тис. і ще залишилося доотримати близько 100 тис. грн..

Майже третя частина населення села підвела до своїх будівель газ, а це близько 500 дворів, і на весні ще майже 200 дворів мають на меті газифікувати. Звичайно, газифікація села дасть гарні перспективи для розвитку його інфраструктури. Покладаються великі надії на майбутніх інвесторів, завдяки яким відродиться село та покращиться життєве середовище, а головне буде залишатися молодь у селі.


Переглядів: 4949
Поширень: 0