Голова облдержадміністрації вважає, що в щоденних стосунках влади і громадянина треба досягти максимальної прозорості та простоти. А реагування на проблеми мешканців територіальних громад має бути оперативним, проте не формальним. Адже головне завдання влади, наголосив очільник регіону, - покращувати умови життя людей.

Голова облдержадміністрації Микола Джига наполягає на необхідності регулярних виїзних прийомів громадян у сільській місцевості чиновниками різних рівнів. Зустрічі з сільськими громадами, на думку очільника області, мають відбутися за присутності представників міліції і прокуратури. Також він наголосив на неприпустимості «відписок» на звернення людей. «Не шукати причини, які заважають це робити, а потрібно робити усе для людей», - сказав він. Голова облдержадміністрації відзначив важливість добре організованого зв’язку влади і соціально незахищених громадян.

Микола Джига звернувся до сільських голів також із закликом активно займатися утриманням і розвитком інфраструктури. «Будьте господарями в своєму селі», - зазначив він.

Також голова облдержадміністрації зосередив увагу самоврядців на питаннях, що стосуються здійснення контролю за земельними та природними ресурсами, а також впорядкування територій.

Завдання сільських рад, зазначив він, полягає в забезпеченні контролю за експлуатацію дорожнього покриття, інших об’єктів житлово-комунального господарства, благоустроєм сіл і селищ. Сільські ради повинні здійснювати екологічний нагляд за своїми територіями, зокрема в питаннях якості питної води, стану громадських криниць, додав губернатор. «Ми повинні забезпечити якісні умови життя нашим людям», - підкреслив Микола Джига.


Переглядів: 3429
Поширень: 0