Про це повідомив на нараді з питань розвитку тваринництва в області голова облдержадміністрації Микола Джига. Від керівників районів він вимагає підшукати відповідні майданчики під реалізацію цих проектів.

Микола Джига наполягає на розвитку як сімейних молочних ферм, так і велико-товарних.

Питому вагу сільськогосподарських підприємств у виробництві молочної сировини планують збільшити до 50%. Адже якість зібраного від населення молока, яке становить 73% від загального обсягу заготівлі, переважно не відповідає санітарним вимогам.

Тому курс, взятий обласною владою, на модернізацію тваринницької галузі визначений одним з пріоритетів економічного розвитку. «Цей рік повинен стати роком перебудови галузі тваринництва і ми повинні залучати новітні технології і обладнання і побудувати сучасні ферми», - сказав він.

Вироблене на Вінниччині молоко перероблятимуть місцеві молокозаводи, розраховують в облдержадміністарції. А кінцеву продукцію споживачі купуватимуть на прилавках наших магазинів.

Для довідки:
На сьогодні в області впроваджується 16 інвестиційних проектів, з них по виробництву молока - 9, по виробництву яловичини - 1, по виробництву свинини - 5, по виробництву м’яса птиці - 1. Зокрема, завершується будівництво молочного комплексу на 1,3 тис. голів корів в ПАТ „ Племзавод „ Літинський” Літинського району та будівництво молочного комплексу в ТОВ „Зелена долина” Томашпільського району на 7,2 тис. голів корів.


Переглядів: 5087
Поширень: 0