Більше двохсот боєприпасів часів другої світової війни виявили піротехніки на ВінниччиніПерший 76-міліметровий артснаряд знайшов місцевий житель села Браїлів. Це сталося в обідню пору шостого лютого, у лісі, під час заготівлі дров . Чоловік повідомив про знахідку органи влади, які у свою чергу проінформували правоохоронців та рятувальників Жмеринського району. Коли на місце події прибула піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС України у Вінницькій області, там, у виярку, було виявлено ще 169 одиниць вибухонебезпечних предметів різного калібру.

Більше двохсот боєприпасів часів другої світової війни виявили піротехніки на ВінниччиніРозкопуючи та скануючи приладами землю, сапери один за одним добували на поверхню боєприпаси. У переважній більшості це артилерійські снаряди калібру 88, 76 та 37-міліметрів. Наступного дня, при подальшому обстеженні території, сапери МНС знайшли додатково ще 69 штук ВНП. Виявлені боєприпаси знешкоджуються у спеціально відведеному місці.

Нині триває подальше обстеження даної місцевості. За словами провідного фахівця сектору організації служби, підготовки пожежно-рятувальних сил та спеціальних підрозділів і служб оперативного реагування УМНС у Вінницькій області Анатолія Жукова, складність ситуації полягала в тому, що місце скупчення боєприпасів розташоване неподалік населеного пункту, адже там за часів другої світової війни проходили бойові дії, тому є велика ймовірність виявлення ще чималої кількості захованих у землі небезпечних боєприпасів, що залишилися з часів визволення Вінниччини від німецько-фашистських загарбників. Знешкодження арсеналу триває.


Переглядів: 5588
Поширень: 0