На думку голови облдержадміністрації Миколи Джиги, це дозволить зміцнити позиції харчової промисловості, яка становить 75% промислового виробництва регіону, та наповнити споживчий ринок якісними товарами власного виробництва.

Сьогодні в області діють 8 підприємств плодоконсервної галузі, на яких працює 1700 чоловік. У 2010 році випуск продукції на підприємствах з виробництва харчових продуктів проти січня-грудня 2009 року збільшився на 3,8%.

Керівник області вважає, що переробка овочів та фруктів є привабливою сферою для залучення інвестицій. Завдяки особливим кліматичним умовам, Вінницька область займає передові позиції в садівництві. Тому на місцях, наголошує губернатор, має бути створений відповідний сприятливий клімат для інвесторів. Для забезпечення сировиною плодоконсервної промисловості планують продовжити збільшення площ під вирощування садків.

Для довідки:
За останні роки закладено 4,1 тис. га високоінтенсивних садів. У 2010 році їх посаджено на площі 620 га. Валовий збір плодоягідної продукції в сільськогосподарських підприємствах склав 95,1 тис. тонн при урожайності - 85,5 ц/га.


Переглядів: 3401
Поширень: 0