Бухгалтерська служба навчального закладу, очевидно, забувши чинне законодавство, не виплачувала добові студентам, котрі перебували на практиці за межами Калинівки. А це, не багато не мало – понад 183 тис. грн. Ще понад 11 тис грн. не дійшли до гаманців студентів, які переводилися до інших навчальних закладів чи за власним бажанням припиняли вчитися, а також студентів із малозабезпечених сімей.

Однак, як виявилося, обділеними залишилися не тільки вони. Одному із працівників за два роки не доплатили близько 8 тис. грн. заробітної плати. Разом з тим, окремим співробітникам, які не є педагогами, безпідставно виплачені одноразові грошові винагороди за сумлінну працю на педагогічній ниві – усього на загальну суму більше 53 тис. грн. Ще понад 18 тис. грн. витрачені на оплату праці вахтера, посада якого не передбачена штатним розписом навчального закладу.

Однак, на цьому перелік виявлених порушень не закінчується. Частина приміщення навчального корпусу технікуму абсолютно задарма здавалася в оренду Калинівському локальному центру Хмельницького Національного університету, через що державний бюджет та навчальний заклад недоотримали понад 26 тис. грн. Крім того, 5 тис. грн. зайво виплачені підрядникам, які ремонтували покрівлю. На трохи більшу суму – 5,5 тис. грн. незаконно списані паливно-мастильні матеріали, внаслідок того, що керівник технікуму використовував службовий автомобіль в особистих цілях.

Мабуть, уже ні для кого не таємниця, що далеко не всі мешканці гуртожитків навчальних закладів є студентами чи викладачами. Не став винятком і Калинівський технологічний технікум. Проте, навіть за таких умов, бухгалтерська служба не розраховувала та не подавала для затвердження до міської ради тарифи на житлові послуги для сторонніх осіб. Внаслідок цього навчальний заклад недоотримав понад 5 тис. грн.

Та найбільш проблемним залишається питання працевлаштування випускників, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням. Переважна більшість із них працевлаштовується в недержавному секторі економіки, тоді як з бюджету країни на їх навчання витрачено понад 3 млн. 300 тис. грн. Крім того, 12 осіб, котрі навчалися на бюджетній формі, по закінченні технікуму, навіть не забрали свої дипломи про набуття спеціальності, попри те, що на їх підготовку держава виділила понад 105 тис. грн.

За порушення фінансової дисципліни на шістьох посадових осіб навчального закладу складені протоколи про адміністративне правопорушення, а матеріали ревізії передані правоохоронним органам.


Переглядів: 4122
Поширень: 0