У 2010 році виробництво сільськогосподарської продукції в області зросло на 2,8% порівняно з попереднім роком. Сільськогосподарські товаровиробники отримали від своєї діяльності біля 800 млн. грн.. прибутку при рівні рентабельності 22 %.

Позитивна динаміка приросту валового виробництва збережена і в січні цього року, зазначив керівник області. Приріст становить 2,1 % порівняно з відповідним періодом 2010 року. Микола Джига підкреслив: «Галузь демонструє стабільний розвиток, без ривків, різких спадів і підйомів, про це говорить динаміка росту на рівні декількох відсотків».

Вінниччина посідає лідируючі позиції по валових зборах зернових, цукрових буряків, картоплі, плодів та ягід, виробництву молока, чисельності поголів\'я ВРХ, в т.ч. корів. Приріст виробництва харчової та переробної промисловості за 2010 рік склав 3,7%.

Голова облдержадміністрації назвав пріоритети модернізації сільського господарства. Найбільшу увагу приділять тваринництву. За рахунок створення сучасних молокотоварних комплексів планується збільшити питому вагу промислового виробництва молока. Уже визначено 10 районів для реалізації таких інноваційно-інвестиційних проектів, повідомив голова облдержадміністрації. Також влада працюватиме у напрямку підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, модернізації цукрової галузі та розвитку садівництва.


Переглядів: 4639
Поширень: 0