«За прогнозами обіцяної ранньої весни поки що немає і тому польові роботи не розпочато, але вони розпочнуться як тільки зійде сніг», - запевнив представників засобів масової інформації В. Черній. Якщо говорити про забезпечення сільських господарств області мінеральними добривами, то у поточному році їх заготовлено більше ніж у 2010 році. Не зважаючи на підвищення цін на паливно-мастильні матеріали сільськогосподарські підприємства області майже повністю закупили необхідну кількість дизельного пального та бензину для проведення усіх польових робіт.

За словами Василя Чернія Вінниччина повністю забезпечена власним насінням та, навіть, є надлишки, якими може поділитися з іншими регіонами. Що стосується збільшення посівних площ, то у планах на наступний сезон закладено збільшення площ за рахунок орендованих земель.

Також Василь Васильович зупинився на матеріально-технічному забезпеченні сільгосппідприємств. Він сказав, що область матиме достатнє забезпечення сільськогосподарською технікою та ще планується закупівля нової техніки, значна частина якої уже імпортована в Україну. Щороку відбувається оновлення сільськогосподарської техніки. Це вкрай необхідно, адже техніка, яка залишилась в господарствах, дуже застаріла та потребує постійного оновлення. Таким чином багато господарств модернізують свою матеріально-технічну базу.

Одним із проблемних залишається питання фінансування агропромислової галузі. Як повідомив В. Черній, за попередніми підрахунками наступний сезон потребує близько 2 млрд. гривень. На сьогоднішній день уже реалізовано 1 млрд. гривень, а фінансування для інших потреб здійснюватиметься з кредитних ресурсів.

Відповідаючи на запитання журналістів, Василь Черній окремим пунктом зупинився на ярмарках, які щосуботи проходять у м. Києві і діють на постійній основі. Останньої суботи до столиці виїхали 11 машин із різноманітною сільськогосподарською продукцією, яка повністю була реалізована у столиці.


Переглядів: 2915
Поширень: 0