Голова облдержадміністрації Микола Джига звернувся до прокурора області з проханням вжити заходів прокурорського реагування щодо порушень законодавства, виявленими контролюючими органами в діяльності ДП «Нафком-Агро». Зокрема, підприємство здійснює використання земель без посвідчення права користування.

Недержавне сільськогосподарське підприємство ДП "Нафком-Агро» використовує землі сільськогосподарського призначення на території чотирьох районів області – Липовецького, Могилів-Подільського, Оратівського та Погребищенського. Саме під час робочої поїздки до Оратівського району у голови облдержадміністрації виникли запитання з приводу ефективного використання земельних ресурсів цим господарством. З’ясувалось, претензії до підприємства є і у контролюючих органів. Встановлено, що підприємством використовуються земельні ділянки не лише згідно з договорами оренди, а мають місце факти самовільного захоплення земель. А саме – не витребуваних та непереоформлених земельних паїв громадян, а також площі земель під проектними (польовими) дорогами.

Окрім того, підприємство обробляє орні землі всупереч науково-обґрунтованим методам, що в подальшому може негативно сказатися на якості ґрунту.

Разом з тим, підприємство постійно ігнорує вимоги щодо усунення порушень законодавства.

Тому обласна державна адміністрація звернулась до прокурора Вінницької області з проханням детально вивчити ситуацію та вжити необхідних заходів.


Переглядів: 6163
Поширень: 0