Реформування сільської медицини, зокрема, повинно означати покращення матеріально-технічної бази лікарських установ. До кінця першого півріччя за дорученням голови облдержадміністрації в області проведуть повну інвентаризацію закладів первинної ланки медицини, яка дозволить визначити реальний стан справ щодо їх забезпечення і ефективності роботи. А модельним районом у цій програмі стане Крижопільський.

В області проведуть інвентаризацію закладів сільської медицини «Президент запропонував покращення удосконалення медичного обслуговування населення. І ми маємо приділити значну увагу сільським ФАПам і лікарським амбулаторіям, це – якраз та ланка, де слід зосередити всі зусилля по покращенню надання послуг.

В такому вигляді система сільської медицини має залишатися, непотрібно ніяких змін, тому що ФАПи і амбулаторії найближчі до пацієнтів», - сказав голова облдержадміністрації Микола Джига після ознайомлення з роботою системи охорони здоров’я у Крижопільському районі. У ході поїздки він відвідав центральну районну лікарню, фельдшерсько-акушерський пункт у с. Заболотне та лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини у с. Голубече. Керівник області переконаний: революції в охороні здоров’я непотрібні, якщо людей існуюча система влаштовує. Єдині зміни, на яких губернатор наполягає, - це покращення рівня надання медичних послуг, для чого потрібно забезпечити медичні заклади технічно і кадрово.В області проведуть інвентаризацію закладів сільської медицини

Зокрема, для сільської медицини актуальна наявність транспорту, сучасного обладнання та засобів зв’язку. Голова облдержадміністрації зазначив: «Бюджет такий, що ніколи не зможе забезпечити повністю усі потреби в медицині. Я стою на тому, щоб законодавчо закріпити норму, яка б дозволила спонсорам надавати лікарським установам матеріальну чи фінансову допомогу». «Дешева медицина дуже дорого обходиться суспільству», - додав він. Координувати роботу із залучення спонсорської допомоги, на думку Миколи Джиги, мають працівники відділів охорони здоров’я, проявляючи свої менеджерські якості.

 


Переглядів: 3241
Поширень: 0