В області планують оновити парк медичних автомобілів для сільської медицини«У програму робочих поїздок в райони я завжди включаю ФАПи або лікарські амбулаторії. Тому що сьогодні пріоритет номер один – це медицина», - наголосив голова облдержадміністрації Микола Джига після ознайомлення з роботою лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Іванівці Барського району. Він зазначив, що для закладів первинної ланки охорони здоров’я бракує деякої медтехніки та транспорту.

Санітарним транспортом забезпечені 60,5 % амбулаторій загальної практики сімейної медицини, у 80% випадків автомобілі експлуатуються понад 10 років, а частина машин підлягає капітальному ремонту.

«Ми повинні закупити в кожну лікарську амбулаторію автомобілі. Думаю, що це буде санітарний автомобіль на базі нашого рідного УАЗ-452. Це – найприйнятніший варіант для наших сільських доріг», - зазначив губернатор. Він додав, що на ці цілі будуть спрямовуватись як бюджетні кошти, так і спонсорські надходження.

Також голова облдержадміністрації розвіяв чутки щодо реорганізації системи медичних закладів, що супроводжуватиметься їх закриттям. «Мені ставлять питання, чи будуть ліквідовуватися лікувальні заклади в рамках проведення пілотного проекту в галузі охорони здоров’я. Все це неправда і дезінформація, яка виходить від тих, хто не хоче реального покращення в медицині», - сказав Микола Джига.

Для довідки:
Система охорони здоров’я Вінницької області – одна з найбільш розгалужених в Україні. Всього в області 1270 лікувальних закладів. Зокрема, ФАПів – 936, лікарських амбулаторій – 184, дільничних лікарень – 40.

 


Переглядів: 2817
Поширень: 0