Правоохоронці вилучили понад півтори тонни спирту та 40 тисяч цигарокНа Вінниччині в результаті спільної операції Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС та СБУ затримано велику партію підакцизних товарів, ввезених на територію України з порушенням митних правил.

Оперативна інформація, яка надійшла до СБУ, була успішно реалізована спільно з працівниками міліції. 1 квітня в лісовому масиві на території Піщанського району працівники УДСБЕЗ провели оперативну закупівлю контрабандного коньяку «Квінт» виробництва республіки Молдова, не маркованого марками акцизного збору, в кількості 680 пляшок ємністю 0,5 літрів на загальну суму 13 тисяч гривень. Під час оперативної закупівлі затримано 29-річного місцевого жителя. Так як чоловік вчинив супротив працівникам міліції його було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 185 КУпАП України .

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергія Бевзенка, в ході санкціонованого обшуку в домоволодіннях затриманого правоохоронці вилучили ще близько 40 тисяч пачок цигарок без акцизних марок, 690 літрів спирту та майже півтони рідини коричневого кольору з характерним запахом спирту, а також 2 тисячі порожніх пляшок з коньячними наклейками. Крім затриманого в оборудках, пов’язаних з незаконним збутом підакцизних товарів, брали участь ще три особи, жителі Піщанського району. Роль кожного буде з’ясована в ході слідства.

Правоохоронці вилучили понад півтори тонни спирту та 40 тисяч цигарокПравоохоронці вилучили понад півтори тонни спирту та 40 тисяч цигарок

Зразки вилучених підакцизних товарів направлені на дослідження до НДЕКЦ при УМВС.

За фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту підакцизних товарів вирішується питання про порушення кримінальної справи відповідно до ст.204 КК України.


Переглядів: 3069
Поширень: 0