«Слід шукати можливості для того, щоб налагодити переробку сміття, для цього запрошувати інвесторів і відпрацьовувати з ними варіанти», - наголосив він на засіданні колегії облдержадміністрації, де розглядали попередні результати проведення благоустрою.

Про результати роботи з покращення санітарного стану області голові облдержадміністрації звітували керівники найбільш забруднених районів. Минулого тижня по області працювали мобільні групи, які фіксували санітарні порушення. Найбільшою проблемою залишаються стихійні сміттєзвалища, незважаючи на те, що з початку двомісячника благоустрою було ліквідовано 395 несанкціонованих смітників. Голова облдержадміністрації звернув увагу на територію Вінницького району, і особливо передмістя обласного центру. «Навколо Вінниці в радіусі 20-25 км треба негайно навести порядок, там найгірша ситуація. Прибрати і постійно підтримувати чистоту. Над цією проблемою слід працювати щодня, щоб сміття не накопичувалось», - зауважив Микола Джига. Він також закликав комунальні, дорожні служби, а також Державтоінспекцію сприяти вирішенню проблеми Вінницького району, куди відходи масово звозяться переважно з обласного центру.

Керівник області нагадав, що суворо контролюватиме виконання доручення щодо визначення місць для організованого вивозу сміття у кожному населеному пункті. Разом з тим, губернатор наголосив: актуальним питанням залишається утилізація сміття. Робити бізнес на вінницькому смітті влада повинна активно пропонувати інвесторам, переконаний він. Налагодження сортування та переробки сміття в області дозволить поступово вирішити екологічні проблеми, які спричинюватиме перевантаження сміттєвих полігонів.

Вчергове заслухати результати по наведенню порядку в області планують напередодні Всесвітнього дня авіації і космонавтики.


Переглядів: 3161
Поширень: 0