Як повідомив заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Микола Загорулько, сьогодні до чергової частини Немирівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в с. Райгород двоє невідомих чоловіків скоїли розбійний напад на одиноку літню жінку.

Через кілька годин кропіткої роботи співробітники міліції затримали підозрюваних та доставили їх у райвідділ. Ними виявились давні товариші, які познайомились кілька років тому у місцях позбавлення волі. Один з них відбував покарання за розбій, інший – за крадіжки.

Випивши міцного напою, чоловіки вирішили, що їм необхідно «підзаробити» грошей. Нічого іншого на думку не спало, як пограбувати одиноку пенсіонерку. Аби жінка їх не упізнала, зловмисники наділи на обличчя панчохи. Уночі, коли старенька вже міцно спала, чоловіки шляхом пошкодження двох вхідних дверей проникли до її будинку та почали вимагати в неї гроші. Коли вони зрозуміли, що погрози на пенсіонерку не діють, застосували до неї фізичну силу. Але жінка знову відповіла відмовою. Тоді один із зловмисників вхопив зламаного ножа та почав ним колоти бабусю. Аби врятувати своє життя та зберегти заощадження, пенсіонерка вдалась до хитрощів. Вона сказала, що гроші сховані у погребі під картоплею. Коли уся увага зловмисників була зосереджена на місці схованки кругленької суми, жінка через городи втекла до сусідів.

Під час огляду місця скоєння злочину працівники міліції знайшли автобусний квиток, який загубив один з чоловіків. Отже, одразу стало зрозумілим, де необхідно шукати зловмисників. Через деякий час, на автошляху, оперативники побачили чоловіка, який намагається зупинити автомобіль та поїхати до міста. Його одяг був забруднений, а пальці рук побиті. Коли чоловіка доставили у райвідділ, він зізнався у скоєному. Через кілька хвилин на автобусній зупинці затримали його товариша. У чоловіків вилучили 50 гривень та мобільний телефон «Nokia», які вони забрали у бабусі.

Зараз 28 та 38-річні зловмисники затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України - розбій, поєднаний з проникненням у житло.

Потерпіла літня жінка з травмою плечового суглобу та колотими ранами тулуба госпіталізована у лікарню. Стан її здоров’я задовільний.


Переглядів: 3151
Поширень: 0