ПАТ «Плазма-Тек» (смт Рудниця Піщанського району) планує збудувати у Крижополі завод з виробництва порошкової целюлози, яка використовується в асфальтобетонній промисловості. Сировиною для біопродукту послужать солома та деревна тирса. Етапи реалізації інвестиційного проекту голова облдержадміністрації Микола Джига обговорив сьогодні на зустрічі з генеральним директором підприємства Віктором Слободянюком.

З роботою підприємства «Плазма-Тек», що спеціалізується на виробництві зварювальних електродів, голова облдержадміністрації Микола Джига ознайомився під час робочої поїздки до Піщанського району. Гендиректор підприємства повідомив губернатора про наміри будівництва сировинного заводу у Крижополі Вінницької області. Промислову площадку для реалізації інвестиційного проекту уже відібрано, і на разі, за словами Віктора Слободянюка, прискореними темпами оновлюють інфраструктурні комунікації. Наступного року планується запустити експериментальне виробництво порошкової целюлози. На подальшу перспективу інвестор має намір відкрити цех з виробництва мінеральних та органічних добрив з органічних відходів, а саме: з рослинної золи.

На зустрічі з керівником підприємства голова облдержадміністрації наголосив: «Розширення виробництва підприємством «Плазма-Тек» особливо актуальне сьогодні у ході модернізації економіки області і держави. Виробництво на підприємстві високотехнологічне, продукція відповідає світовим стандартам. Сьогодні на продукцію, яку випускає «Плазма-Тек», є попит в будівельній галузі, зокрема, що стосується розвитку дорожньої інфраструктура, без якої неможлива ефективна економіка».

Голова облдержадміністрації також переконаний: виробництво, яке використовує відходи сільського господарства як сировину, - один з пріоритетних напрямків розвитку регіональної економіки.

Для довідки:
Виробництво промислової продукції на ПАТ «Плазма-Тек» за 2010 рік склало 151,3 млн. грн. , випущено електродів - 12847 тон , продано – 13095 тон.
Середньомісячна зарплата на підприємстві склала - 2087 грн.


Переглядів: 6086
Поширень: 0