Таких рефрижераторів в Україні поки що два. Голова облдержадміністрації Микола Джига відвідав будівельний майданчик у с. Нова Григорівка у ході робочої поїздки до Могилів-Подільського району. Розвиток складської мережі для зберігання овочів та фруктів – пріоритетний напрямок, наголосив він. А тому влада сприятиме реалізації подібних логістичних проектів.

За словами голови наглядової ради ВАТ «Могилів-Подільський консервний завод» Олега Лантуха, в будівництво холодильного складу ємкістю 5000 тонн буде інвестовано 65-70 млн. грн.. Будівництво ведеться за голландською технологією. Об’єкт здадуть в експлуатацію восени цього року.

Микола Джига переконаний: без створення сучасної інфраструктури для зберігання продукції овочівництва та садівництва неможливий ефективний розвиток галузі. Окрім того, вітчизняні овочі і фрукти, якісні характеристики яких зберігаються тривалий час, можуть скласти конкуренцію імпортним товарам. «У цій сфері необхідна державна підтримка, на цьому наголошує президент і прем’єр-міністр. Будівництво складських приміщень для зберігання овочів та фруктів дозволить робити інтервенції на ринки і регулювати цінову ситуацію якраз у цей час, коли спостерігається сезонне зростання цін», - підкреслив голова облдержадміністрації. Він додав, що в області розробляється комплексна програма з розвитку садівництва. Зокрема, взято курс на збільшення площ під високоінтенсивними садками.


Переглядів: 2984
Поширень: 0