Микола Джига: вінницькі підприємства повинні виходити на зовнішні ринкиТому для суб’єктів міжнародного ринку слід створити комфортні умови як всередині області, так і на рівні держави, усунувши при цьому усі бюрократичні перепони. Підтримки влади потребувало і вінницьке підприємство ТОВ «Вінтар». Повернути російський ринок йому вдалось лише за сприяння голови облдержадміністрації.

ТОВ «Вінтар» - другий за потужністю виробник рибних консервів в Україні. Щоденно виробляється 240тис.консервних банок. 70% експорту заводу спрямовано в країни СНД. Проте наприкінці минулого року для вінницького товаровиробника несподівано закрили двері на російський ринок. Вантаж з продукцією затримали, мотивуючи тим, що «Вінтар» не включено до реєстрів Державної ветеринарної служби Росії і «Россільгоспнагляду» щодо права поставки товару на територію Митного Союзу. Разом з тим, продукція ТОВ «Вінтар» була сертифікована в Росії, а підприємство мало постійних клієнтів.

Просити допомоги керівництво ТОВ «Вінтар» вирішило у голови облдержадміністрації. В свою чергу обласна адміністрація звернулась до Міністерства агропромислової політики з проханням врегулювати ситуацію з російською стороною. «Ми сприяли тому, щоб російські експерти через наші служби Мінагрополітики пересвідчились у відповідності умов виробництва підприємства «Вінтар» санітарним нормам і домовились, щоб це підприємство було включено в перелік підприємств, продукція яких буде продаватися на зовнішніх ринках», - зазначив Микола Джига.

Микола Джига: вінницькі підприємства повинні виходити на зовнішні ринкиДиректор підприємства Юрій Фомін висловив подяку голові облдержадміністрації від імені всього колективу: «Коли ми прийшли з проханням, Микола Васильович надав нам всебічне сприяння. Він єдиний з губернаторів (в Україні 26 заводів), який відстежував всю нашу підготовку, а потім і перевірку по Россільгоспнагляду».

Керівник області наголошує: влада зобов’язана створювати умови для активізації зовнішньоекономічних та торговельних зв’язків. «Не випадково Президент наголосив на цьому питанні в Посланні парламенту. Він озвучив формулу «3+1». Мова йде про Митний союз. Нам це дуже необхідно для розвитку зовнішньоекономічних відносин з країнами СНД. Адже просувати наші товари на російські та інші ринки дуже важко», - сказав він.

Для довідки:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вінницький завод пакувальних виробів» «Вінтар» засновано 1972 року. На підприємстві виробляють жерстяні кришки, кроненкорки та рибну консервовану продукцію. Кількість працівників – 260 осіб.

За 2010 рік підприємством реалізовано продукції на суму 112649,3тис.грн, що на 10,7% більше, ніж у 2009 році. Обсяг реалізації за 2 місяці 2011 року склав 5096,9тис.грн.


Переглядів: 5864
Поширень: 0