Внутрішній інтер’єр Жмеринського вокзалу відреставровують за  фотографіями будівлі 19 століття22 квітня під час робочого візиту до Жмеринського району Микола Джига перевірив, як тривають роботи з реконструкції на залізничному вокзалі.  Адже ремонт вокзалу став можливим завдяки його особистій наполегливості та ініціативі, коли він презентував цю проблему під час візиту Віце-прем’єр-міністра-Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова на Вінниччину.

Залізничний вокзал вже пройшов початкову стадію ремонту. Проектні роботи в основному завершені і тепер слово за будівельниками та реставраторами, яким належить виконати чималий об’єм робіт. Поки що завершені підготовчі роботи, демонтовані конструкції, що з часом мають бути замінені на сучасні. Будівельники запевняють, що всі 30 млн. грн. виділених на реконструкцію будуть швидко освоєні.

Внутрішній інтер’єр Жмеринського вокзалу відреставровують за знайденими фотографіями будівлі початку 19 століття. Голові облдержадміністрації повідомили, що відновлять також позолоту і ліпнину. Фасад вокзалу планують відновити з аналогічної цегли.

«Це не просто надія, сьогодні ми впевнені, що 2011 рік стане роком відродження Жмеринського вокзалу і поверне йому славу одного з найкращих транспортних вузлів Європи. Віриться, що разом з вокзалом відродиться і колишня слава Жмеринки як столиці сталевих магістралей» - підкреслив Микола Джига.

Реконструкція Жмеринського вокзалу, пам’ятки архітектури ХХст., має бути завершена до 1 листопада цього року.

Для довідки:
Жмеринський залізничний вокзал є пам’яткою архітектури національного значення. Сама залізнична станція «Жмеринка» заснована у 1865 у зв\'язку з будівництвом залізниці Київ-Балта. А залізничний вокзал у Жмеринці споруджено у 1904 році за проектом інженера Журавського. Повністю його будівництво було завершене лише в 1911 р. Побудований у вигляді корабля Жмеринський вокзал вважався найкрасивішим на Україні. Перед виходом з вокзалу встановили пам\'ятник відомому літературному герою Остапу Бендеру.

 

 


Переглядів: 6668
Поширень: 0