Депутати облРади на сесії, яка відбулась 29 квітня, в черговий раз затвердили умови передачі в оренду аеропорту "Вінниця". Власне, облРада давно була б не проти віддати орендарю об\'єкт, на який витрачаються чималі для обласного бюджету кошти. Однак умови конкурсу, запропоновані раніше, не влаштували депутатів, і ті вирішили доопрацювати їх у робочому порядку. Але і з незатвердженими умовами спробували провести конкурс 26 квітня. Не вийшло.

- На жаль, ми до інвестора висунули серйозні вимоги, і ніхто не хоче брати, - сказав голова облРади Сергій Татусяк. - Тому міняємо умови конкурсу, знижуємо планку оренди, щоб все ж таки знайти орендаря.

Щодо ймовірних орендарів нашого аеропорту знайшлася одна компанія - ТОВ "Шанті", дочірнє підприємство Shanti Capital Ltd. Якщо вірити повідомленням компанії, то вони вже взяли в оренду аеропорти у Сумах і Кривому Розі. І вже півроку запевняють читачів, що орендують і Вінницький аеропорт. А чергове повідомлення, що ТОВ "Шанті" отримало право взяти в оренду аеропорт "Вінниця" на 25 років, з посиланням на прес-службу компанії, з’явилось вже наступного дня після конкурсу, який не відбувся. Ці події дали підставу представникам фракції "Єдність" запідозрити компанію у шахрайстві.

- Я на президії облРади застеріг депутатський корпус, що компанія, яка бере участь у конкурсі, з незрозумілих причин, поширює інформацію, що вона вже є власником аеропорту, - пояснює Валерій Коровій. - Тому я звернувся до голови облРади, аби він врахував цей чинник. Також звернувся до СБУ, аби там розглянули питання, чи не маємо діло із шахраями.

"Планку" для інвестора депутати знизили не на жарт. Якщо раніше орендар мав платити майже 1 млн. грн. на місяць (не менше 38 млн. грн. за 36 місяців), то за теперішніми умовами - орендна місячна плата зменшилась майже у 5 разів - до 218 421 грн. без ПДВ (5% оціночної вартості майна). Отакої! Аби тільки взяли.


Переглядів: 5432
Поширень: 0