Про це повідомляє Держкомстат України. Окрім того, цей показник зріс порівняно з відповідним періодом минулого року.

Коефіцієнт покриття експортом імпорту у січні-лютому 2011 року, за даними офіційної статистики, становить 2,62. Це – четверта позиція серед регіонів держави.

Обсяги експорту товарів за цей період збільшились, порівняно з січнем–лютим 2010р., на 27,8%.

Сальдо зовнішньої торгівлі є позитивним і становить 62,1 млн.дол.. Показник сальдо перевищив минулорічний на 40%.

Зовнішньоторговельні операції суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами із 80 країн світу.

До країн СНД було експортовано половину усіх товарів, до країн ЄС – 30%. В експорті товарів Російська Федерація залишається одним з найважливіших партнерів Вінниччини. Її частка в загальному обсязі експорту за січень–лютий 2011р. становила 28,9%. Крім того, значна доля в експортних поставках належить Польщі, Білорусі, Індії, Німеччині, Угорщині.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі складають жири та олії тваринного або рослинного походження і готові харчові продукти. Крім того, вагома частка належить деревині і виробам з деревини, продукції хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, транспортним засобам та шляховому обладнанню, текстилю і механічному обладнанню.

Голова облдержадміністрації Микола Джига прокоментував зростаючі можливості Вінницької області як потужного експортера: «Вінницька область має великий експортний потенціал. Наше завдання – і далі йти по шляху модернізації, підвищувати конкурентноздатність продукції, яка виробляється нашими підприємствами, та допомагати бізнесу виходити на нові ринки збуту».

 


Переглядів: 3470
Поширень: 0