19 травня близько 5-ї години ранку на території колишнього Кирнасівського цукрового заводу , що в Тульчинському районі на Вінниччини виник конфлікт між колишніми працівниками підприємства з числа місцевих жителів та новоприбулими робітниками.

З грудня 2010 року власником Кирнасівського цукрового заводу є київське ТОВ, з 2006 року тут не здійснюється господарська діяльність. В березні поточного року новий власник продав двом ТОВ, київському та черкаському, комплекс будівель та споруд колишнього цукрового заводу та обладнання майнового комплексу.

За словами заступника начальника УМВС України у Вінницькій області Миколи Загорулька, близько 100 місцевих жителів змусили 29 прибулих людей залишити територію підприємства. Основними вимогами громадян залишаються недопущення демонтажу та продажу майна даного заводу. Під час конфліктної ситуації біля прохідної заводу раптово помер місцевий житель, 1938 року народження. Попередня причина смерті - серцевий напад.

Після надходження повідомлення про ситуацію на підприємстві на місце прибули працівники міліції місцевого райвідділу, які локалізували розгортання конфлікту. До територіального підрозділу міліції були доставлені усі 29 прибулих на підприємство людей, для встановлення їх осіб та з\'ясування правомірності їх дій. За попередньою інформацією, доставлені особи, жителі Черкаської області, найняті новим власником для виконання робіт на підприємстві.

Крім того до Тульчинського РВ УМВС звернулись 2 місцевих жительки та 6 учасників протилежної сторони конфлікту з заявами про нанесення їм тілесних ушкоджень. Вказані заяви зареєстровані та перевіряються для прийняття законного рішення.


Переглядів: 4420
Поширень: 0