Начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Гижко А.П. 19- 20 травня 2011 року зустрівся з відповідальним за моніторинг проектів Європейського Союзу «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні» та ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» паном Андре Хермеліном.

Проект Європейського Союзу «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні» реалізується в Україні з 2009 року. Міжнародними експертами проекту Танею Забукович, Юрієм Третяком, регіональними експертами та членами робочої групи було підготовлено проект плану реалізації Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на 2011-2013 роки. За період підготовки стратегічного плану були проведені навчання та тренінги.

Експерта ЄС Андре Хармеліна цікавило, чи були проблемні питання під час реалізації проекту, якою була роль міжнародних експертів у підготовці плану реалізації стратегії, ефективність витрачених на проект коштів тощо.

20 травня 2011 року відбулась чергова зустріч з паном Андре Хармеліном з приводу реалізації проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Перша фаза впровадження проекту розпочалась у грудні 2007 року, була спрямована на покращення врядування через залучення громад до процесів місцевого розвитку. Протягом 3,5 років впровадження, до процесу стабільного місцевого розвитку в рамках самодопомоги, партнерства та взаємного співробітництва було залучено 24 області та АРК, 200 районів, 1000 сільських/ селищних/ міських рад та 1000 громад. У Вінницькій області участь в проекті прийняла 41 громада з 41 сільських/ селищних рад.

В область залучено інвестицій на суму майже 2,6 млн.грн., за рахунок співфінансування - внесок місцевих бюджетів на реалізацію проектів становив 2,8 млн.грн., організацій /громад/ та інших джерел фінансування – 728,4 тис.грн.

Начальник Головного управління економіки А.Гижко висловив побажання області і в подальшому бути учасником даного проекту. Друга фаза проекту має розпочатися у 2011 році і триватиме 4 роки.


Переглядів: 4008
Поширень: 0