Не допустити знищення цукрового заводу та зберегти робочі місця для п’ятитисячної громади села Кирнасівка пообіцяв на прес-конференції керівник вінницької обласної міліції Валерій Нонік.

Після силового конфлікту 19 травня між місцевими жителями та найнятими працівниками черкаського ТОВ, у власність якого перейшло обладнання майнового комплексу колишнього Кирнасівського цукрового заводу, законністю продажу підприємства зайнялася міліція.

В ході перевірки господарської діяльності черкаського ТОВ з’ясувалося, що товариство займається заготівлею металобрухту, тож навряд новий власник шукав шляхи запуску виробництва цукру. На обладнання заводу, яке оцінюється на суму понад 8 млн грн, скоріше за все чекала незавидна участь перетворитися на брухт, а громаду села – втратити єдине підприємство, яке забезпечувало робочі місця та видавало на гора стратегічний для Вінниччини цукор.

Валерій Нонік пообіцяв недопустити знищення цукрового заводу в селі Кирнасівка

З метою перевірки законності приватизації заводу УДСБЕЗ УМВС затребувано пакет документів щодо переходу права власності на об’єкти нерухомості заводу та обладнання. Як повідомлялося раніше, з 2006 року підприємство не здійснює господарську діяльність. З березня 2011 року власником комплексу будівель та споруд колишнього цукрозаводу стало київське ТОВ, а обладнання майнового комплексу – черкаське ТОВ.

За словами генерала Ноніка, з-поміж 33 доставлених до Тульчинського районного відділу міліції осіб, які прибули з Черкаської області на підприємство та брали участь у силовому конфлікті з місцевим населенням , 12 виявилися раніше судимими за тяжкі та особливо тяжкі злочину. На сьогодні підстави їх перебування на підприємстві з’ясовуються та буде дана правова оцінка їх діям .

Загалом за медичною допомогою до Тульчинської районної лікарні після силового протистояння на заводі звернулося 15 громадян, з яких 6 були госпіталізовані. Наразі троє перебувають у лікарні.

20 травня підозрюваного в нанесенні тілесних ушкоджень середньої важкості 66-річний місцевій жительці, який був затриманий працівниками міліції в порядку статті 115 КПК України, Тульчинський районний суд звільнив під заставу у 8 тисяч гривень.

Наразі охорона громадського порядку на прилеглій до колишнього цукрового заводу забезпечується працівниками міліції територіального підрозділу в цілодобовому режимі.


Переглядів: 5943
Поширень: 0