Україну не вважають сьогодні серйозним гравцем у аграрному секторі світової економіки. Але може це й на краще. На науково-практичній конференції, присвяченій проблемам реформування місцевого самоврядування в Україні (м. Вінниця) голова ради НБУ Петро Порошенко зробив акцент на проблемі голоду та на місці України в її подоланні.

«Сьогодні ми на прикладі Вінниччини можемо довести, що Україна має усі шанси стати лідером серед інвестицій у сільське господарство, - наголосив він у своєму виступі, - адже ми володіємо третиною світового запасу чорноземів. Але без впорядкування ринку землі, без реформування місцевого самоврядування, без змін у податковому законодавстві нам цього не досягти».

Петро Порошенко зазначив, що світові економісти б\'ють на сполох - найближчі роки будуть демонструвати різке подорожчання продуктів харчування. Близько 1 млрд людей потерпають на планеті від голоду. На інвестиційному саміті в Лондоні були визначені три країни - лідери аграрного потенціалу , і України серед них не було.

«Світ втомився чекати Україну, - вважає Петро Порошенко, - але ми можемо здивувати світ, розвинути свій інвестиційний потенціал та стати активним гравцем на ринках не лише сировини, а й якісної, конкурентоспроможної готової продукції».


Переглядів: 3645
Поширень: 0