Голова фермерського господарства на Вінниччині потрапив під кримінальну відповідальність за махінації з операціями купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів. Відповідно до договору, його господарство отримало дизельне пальне від двох фірм на суму майже 500 тисяч гривень. Гарантією платоспроможності замовника став урожай сої, вирощений на 112 га землі – в разі прострочення платежу за отримане пальне, фірми-реалізатори могли зібрати даний урожай. Ще на таку ж суму підприємливий фермер закупив дизпального для приватного підприємства, директором якого він був. Гарантією оплати став усе той же урожай сої.

Коли ж термін оплати закінчився, а керівник не розрахувався повністю за отриманий товар, з’ясувалося, що ніякої сої у господарства немає – цієї культури на землях фермера взагалі не засівали. Більше того, дизельне пальне, отримане шляхом проведення шахрайських дій та махінацій, ділок устиг реалізувати ряду фірм і господарств, виручивши за нього більше 670 тисяч гривень.

Оборудка закінчилася для фермера порушенням проти нього кримінальної справи за ст. 209 Кримінального кодексу України – легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом. Зараз вживаються заходи по відшкодуванню завданих збитків.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2918
Поширень: 0