Вінницька обласна влада сприятиме відродженню Кирнасівського цукрового заводу В будинку культури Кирнасівського цукрового заводу 1 червня відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації І.Мовчана, голови Тульчинської райдержадміністрації А.Бузіка, голови Тульчинської районної ради О.Авраменка, заступника начальника УМВС України у Вінницькій області М.Загорулька з громадськістю села, колишніми працівниками заводу, членами ініціативної групи, які тривалий час протидіють намаганням теперішніх власників знищити підприємство.

Від імені кирнасівчан виступив колишній головний інженер цукрозаводу Г.Северин, який розповів про історію його будівництва, подальшу реконструкцію та важкі останні роки, коли помінялося з десяток власників і в результаті чого колись процвітаюче підприємство стало банкрутом. Останній виробничий сезон на ньому був ще у 2006 році. Найжахливіші часи цукровари пережили у березні та у травні цього року. Адже два нових власники підприємства направляли на завод найнятих на Черкащині працівників для демонтажу та здачі на металолом технологічного обладнання. Згуртовані мешканці дали відсіч нападникам, але при цьому потерпіли люди. Кирнасівчани, за їхніми словами, захищали своє майбутнє, майбутнє своїх дітей.

Перший заступник голови облдержадміністрації І.Мовчан повідомив, що обласна влада тримає на контролі події у Кирнасівці. Поділився своїм баченням шляхів вирішення конфлікту та запевнив, що разом з головою облдержадміністрації М.Джигою вживатимуть усіх можливих заходів для відродження заводу. Облдержадміністрація вже створила робочу групу, щоб розібратися з усіма господарчими структурами у кожному районі, які допускають порушення чинного законодавства з виплат заробітної плати, з рівнем розвитку тваринництва і рослинництва, структурою посівів, в тому числі посівів цукрового буряка. У 2010 році працювало 13 цукрових заводів із 15. Вживаються заходи, щоб вже у 2011 році структура посівів стала базовою для роботи переробних підприємств. Це стосується і Кирнасівського цукрового заводу, який, як ми сподіваємося, після відпрацювання комплексу заходів та залучення ефективного нового власника зможе вже в наступному році розпочати сезон цукроваріння. Влада це гарантує.

І.Мовчан ще раз підкреслив, що його позиція, як і позиція голови облдержадміністрації М.Джиги – не дати порізати обладнання на металолом. Цю умову поставлять і перед новими власниками заводу. Робитиметься все, щоб вже у 2012 році забезпечити підприємству сировинний ресурс, сировинну зону. Лише тоді завод зможе відновити роботу.

Присутні на зборах громадяни подякували І.Мовчану за те, що влада їх почула і є надія на відновлення виробництва.

М.Загорулько повідомив громадян про хід розслідування фактів нападу на цукровий завод. За його словами, міліція охоронятиме підприємство до тих пір, поки ситуація не стабілізується. Залучатимуться правоохоронці також із інших районів області.

І.Мовчан дав доручення УМВС України у Вінницькій області посилити охорону підприємства і запевнив людей, що обласна влада один раз на місяць обов’язково вестиме переговори із створеною робочою групою села в приміщенні Тульчинської райдержадміністрації, щоб громадськість знала, як реалізуються шляхи відродження заводу.

 


Переглядів: 4206
Поширень: 0