На цьому він наголосив після робочої поїздки на підприємство «Украфлора-Вінниця», що спеціалізується на вирощування тепличних огірків.

Забезпечити ринок городиною власного виробництва за прийнятними цінами – таке завдання ставить губернатор перед органами влади. «Ціни на овочі в торговельній мережі не можуть задовольняти споживачів. Ціни зросли на такі рядові овочі, як капуста, буряк, морква. Тому з метою стабілізації ситуації на ринку, використовуючи економічні важелі впливу, ми прийняли рішення збільшити посівні площі під овочевими культурами та приділити увагу тепличним господарствам», - зазначив голова облдержадміністрації.

Микола Джига переконаний, що необхідно максимально сприяти підприємцям, які працюють або мають намір працювати у цьому секторі аграрного бізнесу.

З особливостями діяльності тепличних комплексів губернатор ознайомився у ході візиту на підприємство «Украфлора-Вінниця», що працює у с. Дорожному Вінницького району. За сезон підприємство реалізує близько 3,5 тонн огірків, повідомив керівник господарства. 40% продукції експортується в Росію. За словами директора, за урожайністю господарство входить у п’ятірку кращих в державі. Сьогодні менеджмент компанії займається організацією фірмового магазину для продажу товарів гуртом та уроздріб.

Голова облдержадміністрації вважає, що перспективним напрямом співпраці подібних господарств з самоврядними органами є укладання прямих договорів поставок продукції за доступними цінами.

 


Переглядів: 4227
Поширень: 0