Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан разом з головою Калинівської райдержадміністрації Русланом Слюсаренком відвідали 6 червня місцевий молокозавод. Це колись потужне підприємство впродовж п’яти років не працювало. Але у 2009 році створено ТОВ «Калинівський молокозавод». За словами його керівника і одночасно співзасновника Анатолія Ткача за півтора року вдалося відреконструювати виробниче приміщення та встановити нове технологічне обладнання, на що витратили 1,5 млн. гривень.

В кінці червня цього року на підприємстві планують розширити види діяльності та перейти крім переробки молока, виготовлення масла-спреду на виробництво твердих сирів. Потужність заводу становитиме 1,5 тонн сиру та 5 тонн масла-спреду на добу. В даний час підприємство заготовляє молоко від населення, але за допомогою райдержадміністрації розшириться сировинна база за рахунок 15 місцевих сільгоспформувань, адже в них утримується 2,5 тис. голів корів. На теперішній день середньооблікова чисельність працюючих на заводі складає 14 осіб, а середньомісячний фонд заробітної плати – 11,4 тис. грн. Зарплата в середньому складає 1,5 тис. гривень. В майбутньому за рахунок розширення виробничих потужностей на заводі працюватиме до 70 осіб.

Перший заступник голови облдержадміністрації І.Мовчан, ознайомившись з підприємством, зауважив, що потрібно докласти ще багато зусиль, щоб завершити весь виробничий цикл, адже лише тоді бізнес матиме успіх. Ми маємо бути партнерами. Сприятимемо розвитку молочного виробництва в області та тим самим нарощуванню сировинної бази. Такої позиції дотримується і голова облдержадміністрації М.Джига.

Поспілкувавшись з керівництвом молокозаводу І.Мовчан сказав , що обласна влада підтримує бізнес, який забезпечує людям достойний рівень заробітної плати та сплачує всі необхідні платежі. Ми готові слухати вас кожного місяця, щоб допомогти вирішувати ваші проблеми. Побажав заводчанам успіхів, а торговій марці «Калинка» попиту у споживачів.


Переглядів: 8680
Поширень: 0