На «гарячу» лінію «102» зателефонували громадяни і повідомили, що в центрі міста зібрались п’яні молоді люди, які галасують, порушуючи громадський спокій. На цей виклик одразу виїхала слідчо – оперативна група у складі 5 працівників міліції.

На місці події правоохоронці виявили десятьох молодиків віком від 20 до 25 років. На зауваження стражів порядку хулігани відреагували брутальною лайкою та погрозою фізичної розправи. Двом активним учасникам групи міліціонери запропонували проїхати у відділення для складання протоколу про адміністративне правопорушення, а іншим розійтися по домівках, натомість один з них вдарив працівника міліції кулаком в обличчя провокуючи бійку. Щоб припинити хуліганські дії молодиків і не допустити загострення конфлікту, один з правоохоронців дістав табельну зброю і зробив попереджувальний постріл у повітря. Це вгамувало хуліганів. Незабаром п’ятьох учасників сутички доставили у відділення міліції.

Як повідомив начальник Ладижинського МВМ УМВС України у Вінницькій області Євгеній Соловійчук, сьогодні вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.342 Кримінального кодексу, «Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службового обов’язку ». Двоє активних лідерів групи, яким спочатку пропонували проїхати у відділок міліції, виявилися рідними братами 21 та 25 років. Наразі вони затримані. На трьох інших молодиків були складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство» і їх відпустили по домівках.


Переглядів: 6800
Поширень: 0