Таку позицію під час інвестиційний форуму «Вінниччина - бізнес в центрі Україна» озвучив міністр міжнародних і зовнішньоекономічних зв\'язків Свердловської області Олександр Харлов. Він зазначив, що у зв’язку із забороною в Росії ввозу свіжих овочів з Євросоюзу, Вінниччина може «зайняти цю нішу».

Російський урядовець пропонує аграрним представникам з Вінниччини налагодити тісні контакти зі Свердловською областю в сфері поставок сільгосппродукції. «У зв’язку з епідемією в Євросоюзі, у нас закриті поставки овочів на територію Російської Федерації. Це та ніша, яку ви можете зайняти, тому я запрошую представників Вінницької області відвідати Свердловську область. Ми допоможемо знайти партнерів для того, щоб ви могли постачати таку потрібну продукцію для нашого регіону», - сказав Олександр Харлов.

Голова облдержадміністрації Микола Джига зазначив, що Вінницька область має достатньо можливостей для забезпечення експорту овочів та фруктів в Росію в сезон їх урожаю. «Ми готові по сезону вирощування запропонувати Свердловській області багато фруктів і овочів», - наголосив він. Окрім того, цьому сприятиме і розвиток інфраструктури зберігання плодів. «Для поставки овочів є всі можливості, враховуючи, те, що в серпні поточного року в області буде введено в експлуатацію потужний сховище для зберігання овочів і фруктів на 18 тисяч тонн продукції», - додав керівник області.

Разом з тим, на думку Миколи Джиги, недосконалість митного законодавства заважає активним торговельним зв’язкам. «Проблемними є митні та інші процедурні питання. Ми не знаходимось в єдиному економічному просторі, Митному союзі – все це і стримує», - зазначив він.

Губернатор доручив профільному управлінню вивчити питання поставки овочів у Свердловську область.

Також він повідомив, що найближчим часом на запрошення російської сторони делегація Вінницької області вдруге відвідає Свердловський край.

До речі, після російсько-українського Уральському економічному форуму в вересні минулого року (в якому взяла участь і вінницька делегація), товарообіг Свердловської області з Україною цього року збільшився вдвічі.


Переглядів: 3292
Поширень: 0