Літин відзначив 620-ту річницю з дня заснуванняЗ нагоди святкуваня 620 – ї річниці з дня заснування Літина у містечку відбувся цілий ряд святкових заходів.

Людей на святкуванні зібралось багато, тож Літин вміє не тільки працювати, дивувати трудовими звершеннями, але й гарно відпочивати.

Розпочали святкування Дня Літина урочистим підняттям Державного прапора України та прапора – хоругви Літина біля приміщення селищної ради.

В таке велике свято Літин приймав вітання від керівників району. Усіх присутніх із Днем народження Літина привітав голова районної державної адміністрації Володимир Хімічук та побажав:«…нашому містечку – розбудови, гарних інвесторів, нових робочих місць. Нехай буде багатим наш Літин на весільні святкові салюти, крики новонароджених, багаті новосілля та чарівну українську пісню». Володимир Гром – голова районної ради зазначив, що 620-та річниця Літин відзначив 620-ту річницю з дня заснуванняЛітина – це свято єднання усіх тих, хто народився, жив та працював на щедрій літинській землі.

Святковою ходою представників трудових колективів, підприємств, організацій та установ селища, ветеранів війни та праці, громадськості, гостей смт. Літина за участю духового оркестру та групи юних барабанщиць Літинської музичної школи рушили до Меморіалу Слави, де покладанням квітів вшанували полеглих в роки війни. Далі в районному будинку культури відбувалось нагородження номінантів щорічною премією «Людина року», «Наша надія», «Спортсмен року», «Наше майбутнє», а також переможців районного конкурсу «Древній і вічно молодий». Святковим концертом творчі колективи Літинщини та аматори сцени районного будинку культури вітали усіх присутніх в залі.

Гостями наших урочистостей були також делегація з Уланова.

Серед почесних гостей – виконавчий директор Вінницького регіонального відділення асоціації міст України Владислав Філатов, який за сумлінну наполегливу працю, особистий внесок у справу розвитку територіальної громади, професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий внесок у діяльність Вінницького регіонального відділення асоціації міст України та з нагоди 620 – ї річниці Літина, вручив грамоту селищному голові А.Бичку.

Літин відзначив 620-ту річницю з дня заснуванняПо закінченню святкових заходів у будинку культури на головній вулиці містечка, де в численних наметах чим тільки не дивували: і презентація територіальних громад Літинського району за участю художньої самодіяльності та місцевих фольклорних колективів, і виставка-презентація продукції літинських підприємств, і виставка-ярмарок квітів, вазонів, і книжкова виставка, і виставка-конкурс дитячого малюнка «Літин – очима юних літинчан», а також виставки робіт місцевих художників, вишивки народних майстринь, гончарних виробів, народно-прикладного мистецтва.

Водночас з вітальною програмою виступили ансамбль пісні «Ладозвін» Літинської районної громадської організації Подільський Народний Університет Культури та квартет «Мальви і чорнобривці».

Різноманітні розважальні заходи додали гарного настрою і учасникам і спостерігаючим. Адже у парку культури та відпочинку відбувся дитячий пісенний та танцювальний фестивалі, у яких усі учасники мали можливість показати свої таланти та ще й призи отримати, а батьки, рідні учасників та гості свята підтримувати, радіти та пишатися нашим майбутнім містечка. Для наймолодших було проведено парад дитячих візків, а також розваги на електромобілях та батутах.Літин відзначив 620-ту річницю з дня заснування

Святковим подарунком селищного голови Анатолія Бичка для жителів містечка був виступ духового оркестру повітряних сил Збройних Сил Україи, а також лицарські бої за участю Вінницького клубу «Білий вовк».

Тим часом прихильники спорту мали можливість насолодитись матчевою зустріччю із футболу між командами «Біофарм-Літин» та «Енергетик» смт.Літин, які змагалися за кубок селищного голови, а також спостерігали за шаховим турніром.

Із веселими обличчями та радісними усмішками презентували свої роботи діти середніх загальноосвітніх шкіл та вихованці центру дитячої та юнацької творчості.


Переглядів: 13063
Поширень: 0