Встановлено, що районний начальник Інспекції з якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції залучив до участі у злочинній схемі заволодіння бюджетними коштами представника державного контролю за якістю сільськогосподарської продукції і двох місцевих фермерів.

Власники фермерських господарств відкрили у банківських установах рахунки на своє ім’я і надали представнику державного контролю завідомо підроблені довідки щодо нібито вирощені ними та зданої продукції. На їхній основі посадовець виготовив наступну частку документів, а організатор, у свою чергу, склав неправдиві реєстри на виплату дотацій і надав їх до районної державної адміністрації. Отримана готівка розподілилась організатором між членами злочинного угруповання як винагорода за співучасть.

29 червня ц.р. слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.28, ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.


Переглядів: 2889
Поширень: 0