Реконструкція заводу передбачає збільшення його потужностей. Планується встановити обладнання німецької фірми «Petkus», що забезпечить доопрацювання насіння «від поля до посіву» (первинна очистка - сушіння - очистка - калібрування - протруювання - тарування), а також переробку і зберігання вітчизняного насіння до 25 тисяч тонн на рік.

«По Україні на сьогоднішній день три аналогічних заводи – це в Харківській області один, другий в Запоріжжі і третій в Вінниці в Теплику. Всі дослідні господарств,а які є на території Вінницької, Одеської, Черкаської областях - все насіння буде поступати на цей завод. Для розширення заводу ми плануємо збудувати 39 ємкостей, із них 29 по 200 тонн, і 10 під 2,5 тисячі тонн і 12 тисяч напільного зберігання насіння в мішках.

Він мав здаватися в листопаді цього року, в травні наступного року плануємо відкрити», - повідомив голові облдержадміністрації керівник підприємства Петро Савчук.

Після реконструкції кількість працівників планується збільшити до 60 осіб із середньою заробітною платою 2,9 тис. грн.

Микола Джига зазначив: «Створення умов для залучення внутрішніх інвестицій у базову для області аграрну галузь є пріоритетом влади. Тому влада максимально сприятиме роботі бізнесу та робитиме все можливе, аби зняти бюрократичні перепони».

Для довідки:
Теплицький насіннєвий завод ТОВ «Агросоя», входить до складу компанії «Торговий Дім «Украгропром».
Основний вид діяльності ТОВ «Агросоя» є вирощування зернових та технічних культур.
Разом з тим підприємство пропонує послуги з доопрацювання насіннєвого матеріалу, олійних культур на устаткуванні фірми «Petkus» продуктивністю 10 т/год (зернові культури) та 5 т/год (олійні і технічні культури); постійний контроль готової продукції на заводі, дотримання європейських стандартів якості; розфасовка в мішкотару від 1 посівної одиниці від 3-5кг до 50 кг, а також розфасовка в біг-беги 1,2тонни


Переглядів: 4401
Поширень: 0