Саме такий спосіб вирішення проблеми запропонував перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан на нараді з головою Тульчинської районної адміністрації Бузіком Анатолієм Степановичем та активістами с. Кирнасівка яка відбулась 7 липня в Тульчинському районі.

Нині ситуація на заводі стабілізувалася. Його охороняють як представники міліції так і самі громадяни.
Як запевнив присутніх голова райдержадміністрації завод «не поріжуть». Про це є домовленість з директором «Уніфін груп», який згоден перепродати завод ефективному власникові. Основним же завданням влади, як обласної так і районної є збереження та запуск заводу, а також забезпечення його сировиною в сезон переробки.

За словами голови райдержадміністрації усі постраждалі у двох сутичках на території заводу отримали необхідну допомогу і безкоштовне лікування у місцевій лікарні.

Зі свого боку силові органи продовжують перевірку усієї існуючої документації заводу і законність приватизації. Складності під час перевірки додає і те, що завод налічує 2000 акціонерів, яких потрібно знайти і вислухати. А ще й додається той факт, що акції деякі з них перепродали.

Ще одним проблемним питанням є сплата за оренду землі на якій побудований завод, а це майже 120 гектарів. Щорічно близько 300 тис. грн. районний бюджет недоотримує за використання землі.

Іван Мовчан вислухавши думки усіх присутніх зазначив, що головним на даному етапі є не миттєвий продаж підприємства, а забезпечення заводу сировиною. А вже тоді можна буде проводити переговори з ефективним власником. Саме тому обласна влада взяла курс на збільшення посівів буряка у 9 ближніх до с. Кирнасівка районів з 18 тис. га до 38-40 тис. га до 2012 року.


Переглядів: 2931
Поширень: 0