Факт незаконної заготівлі металобрухту виявлений на двох майданчиках, де директори фірм закуповували продукцію по ціні 2 гривні за кілограм. Між тим, податківці встановили, що жодних дозвільних документів, передбачених Законом України «Про металобрухт» та відповідними ліцензійними умовами, а також закупівельних актів, які підтверджують походження товару, у посадовців фірм-закупівельників не було. Іншими словами, більше 70 і 80 тонн металобрухту, виявленого на обох майданчиках на загальну суму понад 300 тисяч гривень, перебували повністю в тіньовому обігу, жодної гривні податків із проведених операцій до бюджету не сплачувалося.

Уся продукція описана і вилучена з незаконного обігу. Посадовцям фірм загрожує кримінальна відповідальність за ст. 213 Кримінального кодексу України – порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.

З початку нинішнього року співробітниками податкової міліції викрито 14 фактів порушень під час операцій по заготівлі та переробці металобрухту, вилучено з незаконного обігу даного товару на суму майже 1,5 млн. грн.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2918
Поширень: 0