Заступник голови обласної державної адміністрації з аграрних питань Василь Черній привітав усіх аграріїв області із першим гарним результатом і побажав усім не зупинятися на досягнутому. В. Черній відзначив ряд районів, які мають гарні показники по збору зернових, а саме Мурованокуриловецький – 56 ц/га, Ямпільський – 59 ц/га, Піщанський – 67 ц/га, Чернівецький – 57 ц/га та Теплицький – 58 ц/га. Вінниччина має один із найвищих показників по збору озимої пшениці, якої зібрано більше 700 тис. т. завершено роботу зі збору ріпака у Гайсинському, Хмільницькому та Чечельницькому районах. Не оминув увагою В. Черній і найгірші показники збирання зернових: Барський – 31 ц/га, Тиврівський – 28 ц/га та Погребищенський – 35 ц/га. Цим районам заступник голови облдержадміністрації дав вказівку в короткий термін виправити ситуацію.

В. Черній наголосив, що в область держава направила 130 комбайнів які працюватимуть в районах області і тому необхідно зорганізувати правильність їх використання. Також він акцентував увагу на необхідності розпочинати підготовку земель до осінньо-польових робіт. Для засіву озимини необхідно 600 тис. га землі, а на даний час ми маємо лише 100.

Заступник голови облдержадміністрації відзначив про необхідність посилення контролю за сільгосппідприємствами, які заключили контракти по форвардним закупівлям і дав доручення в двотижневий термін провести повністю всі розрахунки.

Президент України привітав хліборобів Вінниччини з намолотом першого мільйона тонн зерна. В телеграмі зокрема йдеться:

«Щиро вітаю з першим мільйоном тонн зібраного зерна. Цей результат досягнуто завдяки сумлінній та наполегливій праці трудівників ланів.
Велика подяка тим, хто невтомно вирощував і збирав врожай!
Бажаю хліборобам міцного здоров’я, добра, трудової наснаги, затишку та злагоди у кожній оселі!

Президент України Віктор Янукович»


Переглядів: 3630
Поширень: 0