Микола Джига зазначив, фахівці мають визначити можливість подальшої експлуатації корпусу. «Вигоріло і знаходиться в непридатному стані 40 кімнат для проживання людей і танцювальна зала, звідки поширилась пожежа. Для того, щоб приступити до відновлювальних ремонтних робіт, треба провести дослідження на можливість подальшої експлуатації цих конструкцій, які перенесли пожежу. Для цього проводиться відповідними експертними установами дослідження. Ми чекаємо на висновок», - сказав він.

Очільник області додав, що за умови позитивного висновку керівництво санаторію при відновленні приміщень має приділити особливу увагу стандартам безпеки людей.

«Об’єм роботи великий, тут повинні зробити ремонт сучасний і якісний, привабливий для відпочивальників, щоб були створені всі відповідні умови і безумовно забезпечити надійну безпеку», - підкреслив він.

Бюджетні кошти на відновлення корпусу санаторію залучатися не будуть.

Директор санаторію ТОВ «Поділля» Анатолій Реп’ях переймається відновленням репутації відомої оздоровниці. «Робимо усе можливе, щоб повернути імідж санаторію. Колектив у нас прекрасний, лікувальна база хороша, ванне відділення, басейн – один з кращих в Хмільнику, 25 м довжини, до 2 м глибиною» , - відзначив він. Сьогодні заклад приймає на оздоровлення 400 бажаючих, тоді коли до пожежі їх число сягало 600.

Пожежа в санаторії ТОВ «Поділля» виникла в ніч з 7 на 8 лютого 2011 року. Значних пошкоджень зазнав клуб та восьмиповерховий адміністративно-спальний корпус. Від отриманих травм загинуло 2 особи.


Переглядів: 3351
Поширень: 0