На Вінниччині в селі Вища Немирівського району міліціонери на присадибній ділянці 72-річної пенсіонерки виявили незаконний посів снодійного маку в кількості 1 812 рослин. Зі слів жінки, заборонену нарковмісну рослину вона вирощувала виключно для кулінарних страв. Жінка запевняла, що вона дуже полюбляє пиріжки з маком. Отже, вирощувала його з однією метою – порадувати себе, рідних та сусідів улюбленими пиріжками. Такого врожаю літній жінці вистачило на більше тисячі пиріжків. Про любов до пиріжків розповіла міліціонерам і її 68-річна сусідка, у якої виявили 385 рослин маку.

Про те, що вирощувати нарковмісну рослину заборонено, обидві жінки знали, і щосили відхрещувались від будь-яких кримінальних намірів, але за надмірну любов до пиріжків з маком пенсіонеркам все ж таки доведеться відповідати за законом.

В діях жінок вбачаються ознаки злочину, передбачені ч. 1 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Нагадуємо, навіть для пиріжків вирощувати снодійний мак в України заборонено. Право на це мають виключно ліцензовані підприємства. Тому тим, хто вже посіяв заборонену рослину на своїх ділянках, міліція радить якнайшвидше її знищити.


Переглядів: 2779
Поширень: 0