Голи: Бовтрук, 58 - Поляхов, 14

«Нива»: Гайдаржи, Гетьман, Гергелюк (к), Новицький, Немчанінов, Найко (Варченко, 76), Герасимець (Назарчук, 79), Шибко (Ніколайчук, 72), Бовтрук, Козьбан, Белмохтар (Кушка, 67)

«Зірка»: Ситников, Порошин (к), Пінчук, Стоян, Бурдіян, Скляр (Гулордава, 62), Рудницький, Давидов (Крохмалюк, 46; Смалько, 76), Кочура, Поляхов (Гунченко, 67), Бочкур

Попередження: Белмохтар, 18; Герасимець, 70; Найко, 71; Назарчук, 90 +5 - Гулордава, 64.

Останнім часом погода в Україні все більше нагадує тропіки: нестерпна спека змінюється зливами та грозами. Ось і до звітної гри нечисленні вболівальники вінницької команди підготувалися грунтовно, прихопивши з собою парасольки. Головне питання все ж стосувався не погодних катаклізмів, а чи зможе улюблена команда здобути першу перемогу в сезоні, чи заб\'є перший м\'яч!? Суперник приїхав в гості не простий, але найголовніше як відреагує команда на дві стартові невдачі, які висновки зроблять?

Досвідчені глядачі по стартового складу «Ниви» помітили, що сьогодні команда буде багато атакувати. На відміну від стартової домашньої гри проти охтирського «Нафтовика» Олег Федорчук випустив з перших хвилин двох форвардів: Козьбана і Белмохтара. Досить насичена середня лінія, де двом голеадорам повинні були допомагати Бовтрук і Герасимець з флангів, Шибко по центру. Найко грав, вже на звичному для себе, місці опорника. Лінія оборони номінально хоч і налічувала чотири людини, але всі беки не соромилися йти вперед, здобувати такі потрібні подолянам очки. Олега Остапенко не було навіть у заявці, капітанив Гергелюк. Гості виставили досить обережний склад (в порівнянні з попередньою грою, Анатолію Бузнику довелося перекроювати модель гри своєї команди через втрати одразу трьох гравців основи). Псувати настрій вінницьким захисникам були покликані капітан Порошин і «кіровоградський Мессі» Поляхов. Своє прізвисько Богдан отримав не тільки за не високий зріст і не «богатирську» статуру, а як показала гра, за високу швидкість і дуже непоганий дриблінг. Анатолій Бузник також наситив цетральну лінію своєї команди, як і його вінницький опонент, правда, більше з акцентом на оборону.

Гра почалася з безперервних атак господарів, трибуни відразу пожвавішали, смакуючи швидкий гол своїх улюбленців. Моменти виникали біля воріт кіровоградців з вражаючою частотою. Белмохтар на 9-й хвилині не зміг розпорядитися м\'ячем, перебуваючи на самоті перед воротами гостей в п\'яти метрах від гола. У наступній атаці міг забивати Шибко, але пробив головою неточно. Величезна ігрова перевага вінничан у ці хвилини нелогічно завершилося ... голом у їхні ворота. Немчанінов віддав поперечний пас і допоміг вінничанам побачити у всій красі Поляхова-Мессі. Богдан «вкрав» круглого, на швидкості увірвався в штрафну і пробив, не залишивши Гайдаржи жодних шансів. Здавалося, що зараз господарі «полетять» вперед виправляти прикру помилку своєї оборони. Але не тут то було, кіровоградці, що так несподівано отримали перевагу в рахунку, заграли легше і впевненіше. Звичайно, моменти у «Ниви» як і раніше з\'являлися завдяки дуже активним Герасімцу і Бовтруку. Хочеться окремо виділити Герасімца, після невиразних двох стартових ігор, сьогодні Сергій був справжнім лідером, одним з кращих на полі у складах обох команд. У середині тайму, дощ у Вінниці посилився і, складалося враження, що саме він заважає господарям реалізувати свою тотальну перевагу. Гра проходила на половині поля гостей, але по справжньому гольових моментів до кінця тайму глядачі так і не побачили. На Олега Федорчука було страшно дивитися, третьої поразки йому могли б і не пробачити. Та й не заслуговувала команда на нього!

У перерві дощ посилився, глядачі почали залишати стадіон. Але тільки не віддані фанати, вони то знали, що їхні улюбленці повинні сьогодні забити! Колосальну перевагу по ударам вінничани стали підтверджувати і з перших хвилин другого тайму. Мабуть, з урахуванням мокрого поля, це була одна з установок тренера, побільше бити з різних дистанцій. Але м\'яч або летів повз, або впевнено грав воротар «Зірки». На 53-й хвилині вінничани пропустили контратаку гостей, але виручив Немчанінов, в красивому підкаті вибивши м\'яч. Дуже вже хотів Дмитро реабілітуватися за прикру помилку у першому таймі. Фартовою для подолян стала 58-а хвилина, коли Бовтрук метрів з 30-ти вдався до шикарного пострілу, з яким не впорався воротар кіровоградців. Глядачі помітно пожвавилися, нікого вже не могла налякати просто тропічна злива, яка з громом і блискавками вибухнула в ці хвилини на стадіоні у Вінниці. Потрібна була перемога, і підопічні Федорчука це прекрасно розуміли. Дуже якісний футбол показувала «Нива» у другому таймі, гравці горіли бажанням довести безглуздість стартових поразок. Дуже старалися Козьбан, що вийшов на заміну Кушка, ну і вже згадані Бовтрук і Герасимець. Гравці обох команд буквально билися за кожен м\'яч. Правда, іноді це надмірне бажання виливалося в грубі порушення правил і травмами гравців різної тяжкості. П\'ять жовтих карток - це говорить тільки про те, що сьогодні київський арбітр був налаштований по-британськи (погодою, напевно, навіяло). Карток могло бути значно більше, та й різного кольору! Але все одно, це ніяк не зіпсувало враження від гри. Наскрізь промоклі, але задоволені, може не стільки результатом, скільки грою своєї команди, покидали глядачі в цей вечір Центральний міський стадіон.

Як вже було сказано вище, «Нива» сьогодні сподобалася. Не хотілося б когось виділяти зі знаком «мінус», але ... Не може знайти свою гру поки Саїд Белмохтар, от і в звітному поєдинку, це була, напевно, найслабша ланка. Видно, що хлопець талановитий, старається, але поки не дотягує до рівня своїх партнерів. Кіровоградці ж сподобалися своєю бойовитість, непоступливістю, а Поляхов і Порошин не зіпсували б картини в клубах і української прем\'єр-ліги. Шкода, що не вийшло у Федорчука сьогодні виграти, зате вийшла гра!
 


Переглядів: 3209
Поширень: 0