Команди з Австрії, Шотландії, Польщі, Чехії, Уельсу, Швеції, Білорусі та України змагатимуться за право бути кращою у Європі.

Наприкінці минулого тижня мер міста Володимир Гройсман та голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига завітали до Центрального парку культури та відпочинку імені Горького, аби перевірити готовність стадіону до проведення змагань європейського рівня.

В 2010 році на хокейно-легкоатлетичному стадіоні в ЦПКіВ ім. Горького було відновлено роботи по реконструкції. Зокрема, торік влаштували навіс трибун та встановили на них нові стільці. Крім того, було виконано влаштування полу з гідроізоляцією трибун, а в лівому «крилі» стадіону було влаштовано роздягальні та душові кабіни для спортсменів.

Цьогоріч до проведення Чемпіонату Європи з хокею на траві реконструкція стадіону продовжилась. Зокрема, у поточному році виконано роботи із зовнішнього оздоблення з утепленням правого крила, встановлено металопластикові вікна, влаштовано пожежну сигналізацію підтрибунного простору, навколо трибун проведено комплекс робіт з благоустрою тощо.

Крім того, розробляється проект по капітальному ремонту ігрового поля для хокею на траві з заміною штучного покриття. В зв\'язку із тим, що на такі роботи необхідно витратити декілька місяців, заміну покриття буде здійснено одразу після Чемпіонату Європи. Існуюче покриття буде демонтоване та передане на інші спортивні споруди.

Як повідомив міський голова Володимир Гройсман, до прийому учасників Чемпіонату Європи стадіон готовий. «Ми намагаємось робити усе для того, аби наше місто було лідером в багатьох напрямках і не лише у спорті, - говорить очільник Вінниці. - Проте не головне, яке місце займатиме Вінниця, головне, що відчувають люди, які тут проживають».

Для довідки:

Розпочались роботи по реконструкції стадіону у 2002 році. Проект розробив інститут «Житомиркомунниипроект». Роботи проводились до 2004 року включно. В 2005 році для проведення чемпіонату Європи по хокею на траві в м. Вінниці виникла необхідність в будівництві адміністративно-побутового корпусу з реконструкцією трибун. Терміново на замовленням міської ради інститутом ДП МО України «ВПІ» була розроблена проектно-кошторисна документація та розпочались роботи по реконструкції адміністративно-побутового корпусу та 2-х секторів із 14-ти глядацьких трибун. До чемпіонату Европи (вересень 2005р.) в основному роботи були закінчені.

В травні 2006 року даний об\'єкт (1 черга, а саме штучне ігрове поле з поливом, бігові доріжки, легкоатлетичні сектори, адміністративний корпус з реконструкцією 2-х секторів трибун) актом державної приймальної комісії був прийнятий в експлуатацію. А в червні був переданий на баланс МДЮСШ-1. Після вводу в експлуатації 1-черги роботи по реконструкції трибун та інженерних мережах були продовжені.

З 2006 по 2008 рік було облаштовано зливову каналізацію, освітлення, встановлено огорожі всього спортивного комплексу та виконано монтаж трибун.

 


Переглядів: 7175
Поширень: 0