12-24 серпня в м. Шеньжень (Китай) проходила літня Всесвітня Універсіада. У складі національної збірної команди України успішно виступили спортсменки з Вінниччини. Інна Крячко привезла одразу дві медалі у стрільбі з пістолета: золоту – по вправі МП-5 та бронзову – по вправі ГШ-2. Олеся Щерба посіла 5 місце у стрільбі з гвинтівки (вправа ГП-4).

Мінсім’їмолодьспорту визначило вінничанок Інну Крячко та Олесю Щербу кандидатами на участь у Олімпійських іграх , які пройдуть в 2012 році в британській столиці Лондоні. Свою спортивну майстерність дівчата продемонстрували на одному з етапів підготовки на Всесвітній Універсіаді в Китаї.

Президент Вінницької обласної федерації стрільби кульової Віктор Писаренко висловив подяку голові облдержадміністрації за підтримку розвитку стрілецького спорту на Вінниччині. Зокрема він відзначив допомогу влади щодо створення умов для підготовки спортсменів-стрільців збірної команди Вінницької області та належне фінансування обласної ДЮСШ стрільби.

У загальному медальному заліку Всесвітньої Універсіади Збірна України посіла сьоме місце. В активі українців 44 нагороди, 11 з яких золоті, 19 срібних і 14 бронзових.

У Всесвітній Універсіаді взяли участь понад 12 тисяч спортсменів з 180 країн світу.


Переглядів: 3151
Поширень: 0